Inlägget gjort

DANIEL SMITHs nya Payne´s Blue Gray!

 

 

payne´s blue

Akvarellen är målad med endast Payne´s Blue Gray!

 

Nyligen har den EFTERLÄNGTADE nya Payne´s Blue Gray kommit till butiken! Den är en mycket uttrycksfull och ”livlig” färg som reagerar mycket när man tillför den fuktiga färgen salt, eller skvätter vatten på den. Nyansen är mycket mera blå än DANIEL SMITHS Payne´s Gray (som namnet antyder) och känns helt annorlunda. Payne´s Blue Gray är definitivt en ”måste ha” i min palett!!!

– Julie Karlsson

Inlägget gjort

Grattis!!

Nu är vår tävling avslutad,

 stort tack till alla deltagare!!!

G r a t t i s

till 5 dragna deltagare av dem som svarat

flest rätt (6 eller 5 rätt):

Ulla Stigson

Ann-Mari Hill-Unger

Nina Bark

Ingela Torell

Karin Palm Linden

 

Vinnarna kontaktas och får var sin

DANIEL SMITH extra fine Akvarellfärg Vivianate Genuine 15 ml!

 

vivi

IMG_3864x

Rätt svar / de av DANIEL SMITHs färger som använts i

Catarina Alkemarks

(CATARINA.ALKEMARK@TELIA.COM)

fina målning är:

600184 cad y med

 Cadmium Yellow Medium Hue (vi har godkänt Cadmium Yellow)

600060 new gamb

New Gamboge

600089 q gold

Quinacridone Gold

 600086 q burnt or

Quinacridone Burnt Orange

 600096 raw sienna Raw Sienna

 600129 transp br ox Transparent Brown Oxide

 600109 undersea Undersea Green

 600197 gr apatite Green Apatite Genuine

 600080 phth turq Phthalo Turquoise

 600206 cerul bl Cerulean Blue

 600025 cobalt bl Cobalt Blue

 600034 fr ultram French Ultramarine ( vi har godkänt Ultramarine)

 600229 neutral tint

Neutral Tint

———————-

Beskrivning:

Bakgrund: Cerulan Blue, Phthalo Turquoise, med stänk av French Ultramarine.

Bricka: Cerulean Blue, Cobalt Blue och French Ultramarine.

Majs: Cadmium Yellow Medium Hue, Quinacridone Gold, Raw Sienna – Blast: Q Burnt Orange, Undersea Green och Neutral Tint.

Citron: Cadmium Yellow Medium Hue, New Gamboge, Quinacridone Burnt Orange och Transparent Brown Oxide.

Lime: Green Apatite Genuine och Cadmium Yellow Medium Hue.

Papper: Raw Sienna med skugga av Cobalt Blue och Quinacridone Burnt Orange.

Persilja: Green Apatite Genuine och Undersea Green.

Slutligen STORT tack Catarina Alkemark för att vi fick använda din finfina akvarell ”Skördetid” till tävlingen!!

Inlägget gjort

TÄVLING!

T Ä V L I N G !

Vinn en exklusiv DANIEL SMITH

Extra Fine Akvarellfärg!

Tävlingen är avslutad.

 

 

IMG_3864x

Akvarell av Catarina Alkemark. Kontakt: catarina.alkemark@telia.com

 

Denna härliga akvarell är målad med 13 kulörer ur DANIEL SMITHS akvarellsortiment.
Gissa rätt på 6 kulörer som finns med i målningen och vinsten kan bli din! Du får skriva högst 15 olika kulörer och deltaga en gång.
Maila ditt svar samt kontaktuppgifter till info@westersart.se
Tävlingen avslutas den 10:e oktober 2016 och vi drar då 5 deltagare med rätt svar som vinner var sin Vivianite Genuine.
Vinnarna och de rätta svaren presenteras här i vår blogg när tävlingen är avslutad.
 Vinsten skickas givetvis fraktfritt.

LYCKA TILL!!

 

V I N S T :

vivi

1 styck DANIEL SMITH Extra Fine Akvarellfärg ”Vivianite Genuine (Blue Ochre)” 15 ml värde 223 kr.

Vivianite-Blue Ochre är en av DANIEL SMITHs mest exklusiva och kostsamma akvarellfärger. Den görs av en ovanlig Ochre mineral som är blå-grå i färgen och är mycket granulerande. Färgen användes under medeltiden som målarfärg och senare av bl.a. konstnären Vermeer.

DANIEL SMITH, som nästan är ensam om att göra akvarellfärg av denna sällsynta Blue Ochre, har tillverkat ett begränsade parti som endast säljs i deras butik i Seattle USA.

 

ängel julie vivianite julie

 

Bilder målade med bl.a. Vivianite av Julie Karlsson

Kontakt: instagram: artbyjulieannkarlsson

Inlägget gjort

Vilken brun?? Vilken brun!!!

 

Brun. Lika med tråkig, ointressant, vardaglig. ELLER???

När jag började måla akvarell fanns det Burnt och Raw Umber och Burnt Sienna på min palett. Jag var ganska nöjd med dessa enkla färger…tills jag upptäckte att brun var MYCKET mera än så! Ungefär som den Amerikanska chokladen jag åt under min uppväxt. Den var god…tills jag kom till Sverige och upptäckte att det fanns en värld där Marabou och ”riktig” mörk choklad existerade!

Hos DANIEL SMITH existerar en hel värld av BRUN! Visst finns de ”vanliga” bruna nyanser, men min ursprungs urval blev i det närmaste ointressant när jag fick ”smaka på” en mycket mer spännande urval. Burnt Umber gav vika för Sicklerite Genuine som har en mera granulerande utseende. Mummy Bauxite Genuine (nej! Inga riktiga mumier ingår!) som är också granulerande här en ännu lite varmare nyans. Brown Iron Oxide är i en klass för sig:  den är hög granulerande och faller ut i tydliga svarta och bruna partier.

German Greenish Raw Umber är en läcker kall brun färg med mycket personlighet. Tigers Eye Genuine är en kall, transparent, mer granulerande variant, medan Burnt Tigers Eye Genuine är en varmare motsvarighet.

Istället för Burnt Sienna kan man använda den härliga Pompeii Red med sina historiska anor eller Sedona Genuine som är lite mer granulerande. Vill du njuta av en transparent och aningen mer kanelaktig färg bör du inte missa den underbara Garnet Genuine. English Red Ochre är också en favorit som är transparent och härligt granulerande!

 

DANIEL SMITH är ganska unik med att använda endast naturliga mineral pigment i nästan alla sina ”bruna” akvarellfärger. Detta innebär en otrolig ljusfast färg och en unik ”gourmet” färg upplevelse som har sina rötter i historiens traditioner. Och det finns flera!

Ta en titt på DANIEL SMITHS ”bruna” färger!

Visst kan man blanda fina bruna nyanser. MEN gå inte miste om de fantastiska och unika bruna akvarellfärger som DANIEL SMITH har att erbjuda!

 

 

Inlägget gjort

Vilken färg är Ochre?

Alla som målar vet ju att Ochre är en ljus gyllenbrun färg, eller hur?

Men om du tittar på DANIEL SMITHs färgkarta så upptäcker du snart att det inte finns bara en Ochre utan 12 olika!!!

De skiftar ganska markant i färg och karaktär. Visst finns den klassiska guld / bruna Ochrefärgen, Yellow Ochre, men det finns även ljusare eller mörkare, eller rödare varianter. (Det finns även DANIEL SMITH Blue Ochre (Vivianite) som är en underbar blå/grå färg! Fast tyvärr är den inte tillgänglig att köpa i Sverige just nu, men vi hoppas!) En del är transparenta, andra är halv opaka. Det finns några som är ganska jämna i struktur medan andra är mycket granulerande. Var och en har sin egen prägel. Alla dessa från DANIEL SMITH görs av mineral pigment. Härligt att kunna måla med naturens ”egena färg sortiment!”

(Du kanske inte hittar Fired Gold Ochre på din färgkarta. Den är en av de nyare Ochre akvarellfärger från DANIEL SMITH som vi kan erbjuda er!)

 Länkar till de 12 olika Ochre:

•Verona Gold Ochre 

•French Ochre

•Burgundy Yellow Ochre

•Yellow Ochre

•Goethite (Brown Ochre)

•Italian Deep Ochre

•Burnt Yellow Ochre

•Roasted French Ochre

•Burgundy Red Ochre

•Fired Gold Ochre

•Sedona Genuine (Red Ochre)

•English Red Ochre

 

Inlägget gjort

Tillför något extra . . .

Har ni testat DANIEL SMITHS Luminescent Akvareller? Eller tänkte du som jag att de var nog bra för någon annan, men inte riktigt MIN stil?? Jag hade visst fel!

 

Luminescent akvarellfärgerna har mycket unika egenskaper. De skimrar, skiftar, glimrar, och tar åt sig uppmärksamhet!

I serien ingår: Iridescent (skimrande), Duochrome (som skiftar mellan två olika nyanser), Interference (där ”vit” går över till en annan färg när den målas över ett mörkt parti) och även Pearlescent (med pärlemor utseende). Måla dem över en mörkare färg så får de oväntade skiftningar. De passar jättebra till fjärilar, trollsländor och andra insekter. Snäckor blir trollbindande. Fiskar blir fängslande. Solen glittrar på vattnet. Nattmotiv får ett annat liv. Skatfjädrar skimrar underbart! Men visste du att man kan även blanda dem med ”vanliga” färger för att få underbara nyanser? Eller för att få fram det lilla extra i en målning. Internationella konstnären Alvaro Castagnet väljer att blanda dem i sina hudfärger för att få fram en härlig lyster.

Judith Levins har använt Iridescent Topaz i dessa akvareller. (Jag önskar att ni fick se dem med egna ögon!  Tyvärr kan inte kameran få fram helhets effekten som finns i verkligheten!)

Judith berättar: Förutom Iridescent Topaz har jag använt Quinacridone Gold som jag verkligen älskar! Den har fått vara med i nästan varenda målning jag gjort sedan jag upptäckte den för ett år sedan. Den är min ”måste ha” färg som tillför värme och en känsla av ljus. ”Flytande solsken!” Glöden är verkligen otrolig!

Sedan har jag även Imperial Purple för de mörka/kalla hudpartier och Perinone Orange för värmen.  Perinone är också en favorit.  Den djupa glöden är smaskig!

Akvarell av Judith Levins

Jag köpte Iridescent Topaz med tanken på modellen min man skulle fotografera som skulle kroppsmålas. Den är den perfekta färgen för att ta fram det lilla extra i en modetidnings typ målning.  Den fungerade utmärkt på det viset. Det jag inte förutsåg var hur den blandade sig med andra pigmenter. Jag tycker att den skapade  en djupare dimension.

I den andra målningen blandade jag Topazen direkt med de andra färgerna som skapade en mjukare, rundare känsla i områden som t ex kring ögonen. Perfekt!

Kort sagt älskar jag DANIEL SMITHs akvarellfärger! Sedan två år tillbaka målar jag endast med dem och kan definitivt se att mitt måleri har förbättrats!

 

 

Testa själv. Du får dig en mycket trevlig överraskning!!!

 

Judith Haynes Levins är en yrkeskonstnär bosatt i New York, USA. Hon anser att måleri är som en dialog mellan två parter.  – Det finns så mycket vackert i vår värld och jag vill hjälpa människor öppna sina sinnen för det! Att upptäcka ljuset som dansar på blommans krona eller en blomsteräng som skiner mot en djärv blå himmel. Om jag kan nå någon på det viset, genom att måla min värld och få någon att stanna upp ett ögonblick och se skönheten som omringar oss, har jag delat ett ögonblick med dem och det är något jättebra!

Du kan se mera av Judiths målningar på:  http://judith-levins.pixels.com/index.html?tab=galleries

 

 

Inlägget gjort

Quinacridones

Några av mina favoriter bland DANIEL SMITHs akvarellfärger är Quinacridone färgerna. Med sin lyster, intensitet, transparens och glöd öppnar sig en värld av möjligheter!

Det finns 13 färger i serien: från guld till sienna och rosa till lila. Quinacridone pigment utvecklades först under 1960-talet av bilindustrin där dess lyster och extrem ljusfasthet gjorde den till en mycket eftertraktad och användbar färg. Under 90-talet blev DANIEL SMITH den första att erbjuda dessa pigment som en serie konstnärsfärger. Sedan dess har konstnärer över hela världen använt och uppskattat dessa fantastiska akvarellfärger!

 

Inlägget gjort

Var med och inspireras!!!

Vi har inbjudit internationellt erkänd konstnär Soraya French tillbaka till Jönköping för att hålla en tredagars workshop i Blandteknik 1-3 juli 2016. Hon är en mycket eftertraktad konstnär, lärare och författare bosatt i England.  Hennes teknik innefattar en mycket kreativ och inspirerande blandning av flyttande akryl (acrylic inks), ”vanlig” akryl, akvarell, oljepastell m m. Soraya är en mycket uppskattad och entusiastisk lärare som generöst delar med sig av sin kunskap och teknik.  Hennes målningar speglar ljus och färg som hon anser vara de två viktigaste elementen, tillsammans med halvabstrakta partier där hon tillåter betraktaren att finna sin egen berättelse.

Kommentarer från några av våra tidigare deltagare: ”Hennes workshop förändrade mitt måleri totallt! Nu vågar jag måla som aldrig förr!”

”Vilken ah-ha upplevelse! Precis vad jag behövde för att komma vidare!”

”Fantastisk undervisning och inspiration! ”  

Endast ett begränsat antal platser kvar.  Anmäl dig snarast!

Kursafgiften 3200:- (Anmälnings avgift 1600:- betalas till Westersart.  Alla anmälningar är bindande) Kontakta oss för mera information.

OBS! Undervisningen sker på engelska.

Se mera av Sorayas konst på      http://www.sorayafrench.com/gallery