Inlägget gjort

DANIEL SMITH Quinacridone Gold akvarellfärg: Ännu mer GLÖD i varje tub! Av Julie Karlsson

”Vår” Julie Karlsson bloggar igen åt DANIEL SMITH!

Översatt till svenska av Caroline Wester.

 

 

Jag måste erkänna att när jag hörde att DANIEL SMITHs Quinacridone Gold akvarellfärg var under förändring från det ”gamla receptet” var jag skeptisk! Den har länge varit en av mina favoriter, som flytande solsken i en tub, och du rår inte bra med det, eller hur? Så föreställ dig min glädje när jag doppade min pensel i den ”nya” färgen och fann att jag inte bara kände igen min trofasta vän, det finns, om möjligt, ännu mer GLÖD i den nya färgen!

 

”Quin Gold Landscape” av Julie Karlsson.

Här har jag parat Quinacridone Gold med en annan favorit, Iridescent Electric Blue som ger extra djup och glans till en sommarhimmel. Bara för skojs skull lade jag till DANIEL SMITHs Walnut Ink för att skapa träd ”vått i vått”. Inte bara är Walnut Ink perfekt för kalligrafi och skisser, utan också ett välkommet tillägg till min akvarellpalett. Jag älskar mångfalden av DANIEL SMITHs material! Visste du att DANIEL SMITHs Walnut Ink är  ”the real deal” , den är gjord av ÄKTA valnötskal! Bara en sak till att älska om deras kvalitet och engagemang för att skapa den ultimata upplevelsen för konstnärer runt om i världen!

 

”Quin Gold Trees” av Julie Karlsson.

”Quin Gold Trees” målades i ”negativa” lager vilket är ett riktigt positivt sätt att måla och få roliga resultat!! Färgerna jag använde var: Quinacridone Gold, Prussian Blue, Quinacridone Burnt Scarlet och Sodalite Genuine.

 

”Quin Gold House” av Julie Karlsson.

Färgerna som jag använde till Quin Gold House: Payne’s Blue Gray, Manganese Blue Hue, Quinacridone Gold och Enviro-Friendly Red Iron Oxide.

 

 

– Julie Karlsson.

 

 

 

 

 

 

Om Julie:

Färger göder min själ…jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till liv och fånga stämning, intryck eller inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att jag vuxit upp i Seattle, Washington, USA, och mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp njöt jag av den kreativa sidan av moderskap och lärande. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisande i olika målningskurser, akvarellbloggar, målarutflykter med mina elever runt om i Sverige, Danmark, Frankrike och USA. Jag har skapat kontakter med konstnärer och konstälskare runt om i världen. Tre år i Sydafrika gav mig längtan att se och lära mig mer. . . upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att ”måla utanför linjerna”. Westersart och DANIEL SMITHs akvareller har förändrat hur jag upplever att måla för alltid! Utmaningen att utveckla konstlinjen på Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek och att få skapa med andra.

Det är en sådan glädje att kunna dela min kärlek till målningen med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran på vägen också!

– Julie Karlsson

Webbplats: ArtByJulieAnnKarlsson.com

Instagram: @ArtByJulieAnnKarlsson

 

Varför jag älskar DANIEL SMITH:

Det var gröna kulörer som för första gången tog DANIEL SMITHs akvareller till min pensel. Jag var trött på vanliga gröna pigment och ”snubblade över” en målning med ljuva nyanser och ovanliga granulerings egenskaper. Jag visste då att jag skulle älska att göra DANIEL SMITH till ett permanent material på min palett! De unika egenskaperna hos PrimaTek och Luminescent färgerna (för att inte tala om deras Akvarellgrunder) låter mig tänja gränserna för vad jag kan skapa med akvarell. Jag älskar att jag kan dela detta med andra!

Ärligt talat, jag möter aldrig en DS-akvarellfärg som jag inte tycker om, men dessa 18 är mina favoriter!

Njut av målandet!

~ Julie Karlsson, Sverige

DANIEL SMITHs akvarellfärger på min palett:

Hansa Yellow Medium

Anthraquinoid Scarlet

Anthraquinoid Red

Quinacridone Rose

Sleeping Beauty Turquoise Genuine

Iridesent Electric Blue

Cobalt Blue

Prussian Blue

Blue Apatite Genuine

Sodalite Genuine

Jadeite Genuine

Green Gold

Monte Amiata Nautral Sienna

Quinacridone Burnt Orange

Hematite Burnt Scarlet Genuine

Enviro – Friendly Brown Iron Oxide

Hematite Genuine

Payne´s Blue Gray

Kommentera