Inlägget gjort

Oj vilka färger! –Catarina Alkemark

Min första kontakt med Daniel Smiths färger skedde för nästan exakt fyra år sedan.  Göran Wester gav mig några provkartor och tipsade mig om Julie Karlssons ”prova på dag” på Folkuniversitetet i Jönköping.  Oj vilka färger!  Det är en otrolig glöd och intensitet i färgerna och jag älskar när de granulerar och skär sig.  Jag blev helt fast och sedan dess målar jag nästan uteslutande med Daniel Smiths färger.

Varje år målar jag och låter trycka upp mitt eget julkort.  Det går att se från år till år vilka mina favoritfärger var just då.  I år är det Moonglow, Permanent Alizarin Crimson, Sodalite Genuine, Perylene Maroon och den alltid älskade Hematite som dominerar.  Sodalite Genuine ger en fantastisk djup skugga i amaryllisen och Moonglow får blomman att just glöda i lila.

Daniel Smiths gröna färger är som gjorda för att skildra mossa och då framförallt Green Apatite Genuine, Undersea Green, Serpentine Genuine och Cascade Green.  Blandar du i lite Hematite så skiftar den fint i brungrått och Sodalite Genuine ger den djupa svärtan.  De bruna färgerna är underbara att jobba med.  Ingen tendens till att bli platta och tråkiga utan de är livfulla och har en fin lyster.  Jag har ofta med Enviro-Friendly Red Iron Oxide (gjord av Faluröd pigment!) i mina målningar.  Kanske för att den förknippas med Sverige.  Blandar du i den i de bruna så lyser de extra mycket.  Den är även mycket bra att använda om du vill måla rost.

Urnan och bordet är målade med ytterligare två favoriter, Lunar Blue och Blue Apatite Genuine.  För att förstärka det dunkla har jag använt Sodalite Genuine och Hematite.  Till bakgrunden använde jag mycket utspädd Hematite blandad med Zoisite Genuine.

Övriga färger som jag använde var: Naples Yellow, Transparent Brown Oxide, Burnt Sienna och Cobalt Blue.

Min familj frågar sällan vad jag önskar mig i julklapp utan går till färgkartan från Daniel Smith där jag har kryssat för och skrivit VILL HA!

God Jul!

Catarina Alkemark

Förresten, visste du att du kan köpa Presentkort på Westers? Skriv gärna i meddelanderutan. . . .

Kommentera