Inlägget gjort

Vilken brun?? Vilken brun!!!

 

Brun. Lika med tråkig, ointressant, vardaglig. ELLER???

När jag började måla akvarell fanns det Burnt och Raw Umber och Burnt Sienna på min palett. Jag var ganska nöjd med dessa enkla färger…tills jag upptäckte att brun var MYCKET mera än så! Ungefär som den Amerikanska chokladen jag åt under min uppväxt. Den var god…tills jag kom till Sverige och upptäckte att det fanns en värld där Marabou och ”riktig” mörk choklad existerade!

Hos DANIEL SMITH existerar en hel värld av BRUN! Visst finns de ”vanliga” bruna nyanser, men min ursprungs urval blev i det närmaste ointressant när jag fick ”smaka på” en mycket mer spännande urval. Burnt Umber gav vika för Sicklerite Genuine som har en mera granulerande utseende. Mummy Bauxite Genuine (nej! Inga riktiga mumier ingår!) som är också granulerande här en ännu lite varmare nyans. Brown Iron Oxide är i en klass för sig:  den är hög granulerande och faller ut i tydliga svarta och bruna partier.

German Greenish Raw Umber är en läcker kall brun färg med mycket personlighet. Tigers Eye Genuine är en kall, transparent, mer granulerande variant, medan Burnt Tigers Eye Genuine är en varmare motsvarighet.

Istället för Burnt Sienna kan man använda den härliga Pompeii Red med sina historiska anor eller Sedona Genuine som är lite mer granulerande. Vill du njuta av en transparent och aningen mer kanelaktig färg bör du inte missa den underbara Garnet Genuine. English Red Ochre är också en favorit som är transparent och härligt granulerande!

 

DANIEL SMITH är ganska unik med att använda endast naturliga mineral pigment i nästan alla sina ”bruna” akvarellfärger. Detta innebär en otrolig ljusfast färg och en unik ”gourmet” färg upplevelse som har sina rötter i historiens traditioner. Och det finns flera!

Ta en titt på DANIEL SMITHS ”bruna” färger!

Visst kan man blanda fina bruna nyanser. MEN gå inte miste om de fantastiska och unika bruna akvarellfärger som DANIEL SMITH har att erbjuda!

 

 

Kommentera